Champions League achtste finale: een vooruitblik

Terwijl de meeste competities stil liggen vanwege de winterstop, wordt er in Engeland gewoon vrolijk door gevoetbald. Wat een bikkels zijn het ook! De eerste helft van het seizoenhelft in Engeland heeft in ieder geval voor de nodige verassingen gezorgd. Zo staat Leceister City (vorig jaar nog degradatiekandidaat) momenteel tweede in de competitie. De topscorerslijst wordt gedeeld door Jamie Vardy (Leceister City) en Romelu Menama Lukaku (Everton). Op plek 1 in de competitie staat Arsenal! De rood/witte club uit Londen die al tientallen jaren wordt geleid door manager Arsene Wenger. Kunnen ze de koppositie vasthouden tot het einde van het jaar en eindelijk weer eens kampioen worden?

Even genoeg over de Engels Premier League. De poulefase van de Champions League zit erop en dat betekent dat 16 clubs zich mogen opmaken voor de achtste finales. De eerste wedstrijden zullen gespeeld worden op 16,17, 23 en 24 februari. De returnwedstrijden zullen gespeeld worden op 8,9,15 en 16 maart. De volgende clubs zien we terug in de achtste finales: PSG, Chelsea, Gent, Wolfsburg, Benfica, Zenit, Roma, Real Madrid, Arsenal, Barcelona, Juventus, Bayern Munchen, PSV, Atletico Madrid, Dynamo Kyiv en Manchester City. Er ontstaan weer een aantal prachtige affiches waar we onze borsten voor nat mogen maken.

S5033412

PSV – Atletico Madrid

Als enige Nederlandse club in de Champions League mogen we al heel trots zijn op de jongens uit Eindhoven dat ze de achtste finales hebben bereikt. Alhoewel PSV de absolute top van de wereld heeft vermeden, komen ze toch te spelen tegen een zeer geduchte tegenstander. Een club die we langzamerhand ook mogen scharen bij de absolute wereldtop. Het is duidelijk dat het zeer lastig gaat wordt voor het elftal van Cocu, maar niets is onmogelijk!

Barcelona – Arsenal

Barcelona en Arsenal komen elkaar bijna ieder jaar wel tegen in de Champions League. Eigenlijk heel zonde dat we één van de ploegen in de volgende ronde moeten missen, omdat beide clubs bekend staan om mooi en attractief voetbal. De absolute favoriet blijft Barcelona, met Messi die weer zal schitteren in het shirt van Barcelona na zijn blessure. Maar Arsenal staat aan kop in de Premier League en zullen barsten van het zelfvertrouwen.

Bayern München – Juventus

Een wedstrijd die ook vaker is gespeeld in de Champions League. Bayern München lijkt vooralsnog ook dit jaar niet te kloppen door geen tegenstander, dus Juventus zal alles op alles moeten zetten om de club onder leiding van Guardiola te verslaan. Verassingen ontstaan altijd in de Champions League, dus waarom niet in deze wedstrijd?