Nieuw Skiseizoen Oostenrijk begint

Een wintersportvakantie in Oostenrijk met de bus is een relaxte manier om op je vakantiebestemming aan te komen. Wanneer je het geld niet hebt voor een vliegreis, je hebt vliegangst of je wilt zelf niet dat hele eind rijden met de auto, dan is een reis met de bus ideaal.

Het beste kun je een skivakantie of snowboardvakantie boeken bij een reisorganisatie die werkt met touringcarbedrijven met Royal Class zitplaatsen. De bussen dienen te voldoen aan de ANVR Classificaties en dienen in het bezit te zijn van het Keurmerk Touringcarbedrijf. Een officiële dispensatie van het keurmerk kan ook. De bussen dienen bestuurd te worden door beroepschauffeurs en er dient rekening gehouden te worden met de rijtijdenwet. Dan weet je zeker dat je veilig daar een wintersportvakantie in Oostenrijk met bus kunt boeken.

Het is niet toegestaan om te roken in een bus, wel zijn er geregeld stops onderweg waarbij rokers de gelegenheid krijgen om even iets te roken in de buitenlucht. Per reisorganisatie zijn de bagagevoorschriften verschillend. Onder bagage vallen ook ski’s en een snowboard. Mocht je deze niet zelf willen meenemen dan zijn er vaak diverse voorzieningen op plaats van bestemming waar je kunt huren. Zo hoef je niet veel geld uit te geven aan spullen en toch lekker kunnen skiën of snowboarden. Vergeet trouwens niet om voor kinderen een helm mee te nemen. In vrijwel heel Oostenrijk is het namelijk verplicht voor kinderen tot 15 jaar om een helm te dragen.

De touringcar komt uiteraard niet aan huis, daarom zul je ergens moeten opstappen. De reisorganisatie waar je een vakantie boekt informeert je tijdig waar je kunt opstappen. Vraag bij de reisorganisatie waar je de skivakantie of snowboardvakantie boekt welke mogelijkheden er in comfort zijn met betrekking tot de touringcar. Zo bestaat er Tourist Class, Comfort Class en Royal Class. Royal Class is zeker gezien de lange reis naar Oostenrijk de beste optie met de meeste luxe. Wat trouwens relaxt is aan een busreis: er is een toilet aanwezig is in de bus, dus je kunt gewoon gaan wanneer je moet, wat weer niet mogelijk is wanneer je met de auto gaat.