Wil jij tennissen langer kunnen volhouden? Let dan op je voeding!

Posted on februari 21, 2017 
Filed Under Tennis | Comments Off on Wil jij tennissen langer kunnen volhouden? Let dan op je voeding!

Tennis is een intensieve sport. Dat heb je waarschijnlijk al gemerkt toen je eraan begon. Wat veel mensen niet beseffen is dat je er met tennis vaak alleen voor staat en een gehele wedstrijd (of die nu een half uur duurt of drie uur) alleen voor staat, tenzij je dubbelt. Maar ook al dubbel je, je bent in al die tijd fysiek bezig.
Er wordt voortdurend druk op je lichaam uitgeoefend. Dat vraagt dus om veel energie. Maar die energie hebben veel mensen niet. Wat maakt nu het verschil tussen jou als amateur en toptennissers als Nadal en Federer?

Een heel belangrijke vraag die het verschil kan maken tussen het langer volhouden van een wedstrijd of het eerder opgeven. Dit staat namelijk los van de skills die jij bezit. Want iedereen die fanatiek traint en oefent kan een goede tennisser worden. Maar uiteindelijk valt en staat je succes voor een groot deel met de juiste voeding.
Voeding is van essentieel belang, want de juiste voeding levert jou de juiste energie. Tennissers die op hoog niveau spelen, eten dan ook zeer gevarieerd en leven een streng dieetschema na. Dit is een schema waarin voor koolhydraatarme gerechten veel plaats in is geruimd. Deze gerechten voorzien in eiwitten (proteïnen) en gaan suikers en andere schadelijke koolhydraten tegen. Je krijgt hier dus heel veel energie van, die zich snel laat verbranden. En dat moet ook wel, want als tennisser ben je voortdurend in beweging.
Normaal gesproken krijg je binnen een dergelijk dieetplan veel vlees en vis, maar ook is er plaats voor gestoomde groenten en bepaalde soorten fruit. Als tussendoortjes kun je aan noten en zaden denken. Tennissers moeten heel goed op hun lichaam letten en dus heel goed eten. De toptennissers hebben vaak een heel team om zich heen, waarbij ook een diëtist. Deze zorgt ervoor dat de tennisser de juiste voeding verkrijgt, maar ook dat hij geen belangrijke vitaminen en mineralen mist. Want je moet ten alle tijden op en top in conditie zijn. Je hebt weerstand nodig, maar ook energie en heel veel kracht.

Jij als amateur kunt hier een voorbeeld aannemen. Ga vanaf nu de strijd aan met ongezonde koolhydraten en zoek naar gezondere alternatieven. Ga voor koolhydraatarme recepten, recepten met veel eiwitten en ontdek dat er veel meer voordelen aan kleven dan alleen meer uithoudingsvermogen! Met dergelijke recepten kun je namelijk heel snel afvallen, vet verbranden en word je een stuk fitter en kun je je ook nog eens beter concentreren. Koolhydraatarme recepten helpen je algehele gezondheid verder vooruit.
Als jij de ambitie hebt om serieus te gaan tennissen en als jij op hoog niveau wil eindigen, moet je concessies doen. Niet alleen in tijd en in sociale contacten, maar ook in voeding. Want ongezonde voeding is er nu echt niet meer bij. Als jij in staat bent om het discipline op te brengen dat daar voor nodig is, kun je het heel ver schoppen als professioneel tennisser. Dan komt er vanzelf een moment waarop je blij bent dat je ooit de knop hebt omgezet en gezonder bent gaan eten.

Tenniskamp

Posted on september 7, 2016 
Filed Under Tennis | Comments Off on Tenniskamp

Is uw kind helemaal verknocht aan tennis? Dan is het leuk om uw kind eens te laten deelnemen aan een tenniskamp. Ook al is uw kind niet helemaal verknocht van tennis maar vind hij/zij het wel leuk om te sporten, is een tenniskamp iets voor uw kind! Op een tenniskamp gaat uw kind met leeftijdsgenootjes aan de slag met een racket en een bal, dat zal u niks verbazen. Toch ontwikkelt uw kind op een tenniskamp meer vaardigheden dan alleen tennis, in dit artikel geven wij u meer informatie over een tenniskamp.

Tennissen op het eigen niveau

Uiteraard staat tennis centraal op een tenniskamp. Uw kind zal diverse technieken leren waardoor hij/zij een beter tennisser zal worden. Of uw kind nu heel goed of minder goed is in tennissen, op een tenniskamp is het voor elk niveau leuk om te gaan tennissen. De meeste tenniskampen houden namelijk rekening met het niveau van ieder kind. Op deze manier houdt uw kind het plezier in tennissen en hoeft deze niet boven zijn/haar kunnen te tennissen. Voor iedere ouder is dit natuurlijk prettig om te weten!

Sociaal

Naast tennissen wordt uw kind ook ontwikkelt op sociaal vlak en staat plezier altijd voorop! Uw kind is heel de week in gezelschap van leeftijdsgenootjes. Hierdoor leert uw kind nieuwe contacten leggen en omgaan met diverse karakters. Doordat veelal niemand elkaar kent, is het voor ieder kind van belang om nieuwe vriendjes of vriendinnetjes te maken.

Plezier maken!

Als u uw kind laat deelnemen aan tenniskamp, wordt er uiteraard ook veel plezier gemaakt. Vaak is er op een tenniskamp veel ruimte voor ontspanning en spelletjes. De leiders van de kampen stellen vaak een leuk programma op waardoor uw kind niks tekort zal komen! Op internet kunt u diverse aanbieders vinden die tenniskampen organiseren. Bekijkt u daarom eens de leuke (sportieve) mogelijkheden voor uw kind!

Champions League achtste finale: een vooruitblik

Posted on januari 8, 2016 
Filed Under voetbal | Comments Off on Champions League achtste finale: een vooruitblik

Terwijl de meeste competities stil liggen vanwege de winterstop, wordt er in Engeland gewoon vrolijk door gevoetbald. Wat een bikkels zijn het ook! De eerste helft van het seizoenhelft in Engeland heeft in ieder geval voor de nodige verassingen gezorgd. Zo staat Leceister City (vorig jaar nog degradatiekandidaat) momenteel tweede in de competitie. De topscorerslijst wordt gedeeld door Jamie Vardy (Leceister City) en Romelu Menama Lukaku (Everton). Op plek 1 in de competitie staat Arsenal! De rood/witte club uit Londen die al tientallen jaren wordt geleid door manager Arsene Wenger. Kunnen ze de koppositie vasthouden tot het einde van het jaar en eindelijk weer eens kampioen worden?

Even genoeg over de Engels Premier League. De poulefase van de Champions League zit erop en dat betekent dat 16 clubs zich mogen opmaken voor de achtste finales. De eerste wedstrijden zullen gespeeld worden op 16,17, 23 en 24 februari. De returnwedstrijden zullen gespeeld worden op 8,9,15 en 16 maart. De volgende clubs zien we terug in de achtste finales: PSG, Chelsea, Gent, Wolfsburg, Benfica, Zenit, Roma, Real Madrid, Arsenal, Barcelona, Juventus, Bayern Munchen, PSV, Atletico Madrid, Dynamo Kyiv en Manchester City. Er ontstaan weer een aantal prachtige affiches waar we onze borsten voor nat mogen maken.

S5033412

PSV – Atletico Madrid

Als enige Nederlandse club in de Champions League mogen we al heel trots zijn op de jongens uit Eindhoven dat ze de achtste finales hebben bereikt. Alhoewel PSV de absolute top van de wereld heeft vermeden, komen ze toch te spelen tegen een zeer geduchte tegenstander. Een club die we langzamerhand ook mogen scharen bij de absolute wereldtop. Het is duidelijk dat het zeer lastig gaat wordt voor het elftal van Cocu, maar niets is onmogelijk!

Barcelona – Arsenal

Barcelona en Arsenal komen elkaar bijna ieder jaar wel tegen in de Champions League. Eigenlijk heel zonde dat we één van de ploegen in de volgende ronde moeten missen, omdat beide clubs bekend staan om mooi en attractief voetbal. De absolute favoriet blijft Barcelona, met Messi die weer zal schitteren in het shirt van Barcelona na zijn blessure. Maar Arsenal staat aan kop in de Premier League en zullen barsten van het zelfvertrouwen.

Bayern München – Juventus

Een wedstrijd die ook vaker is gespeeld in de Champions League. Bayern München lijkt vooralsnog ook dit jaar niet te kloppen door geen tegenstander, dus Juventus zal alles op alles moeten zetten om de club onder leiding van Guardiola te verslaan. Verassingen ontstaan altijd in de Champions League, dus waarom niet in deze wedstrijd?